+421 911 323 363
OBCHODNÉ PODMIENKYDOPRAVAPLATBAVEĽKOOBCHODKONTAKTBLOG

Kukurica Popcorn - Motýlik

Popcornová kukurica typu "Butterfly".

Doba spotreby: 24 mesiacov
Krajina pôvodu: EU

Na sklade

0.00342 . s DPH

-5%

UŠETRÍTE  0,00 €

0,00 € s DPH





OBLASŤ, KDE MÔŽE BYŤ PRE VÁS PRODUKT UŽITOČNÝ



Kukurica k príprave Popcornu. 100% prírodný produkt. Vysoká expanzia kvalitne vybraného kukuričného zrna (1:42+) rovnomernej veľkosti. Tvar popcornu po vypukaní má motýlikový, hviezdicový tvar a podľa neho sa radí do skupiny popcornu 'Butterfly'.

Zloženie: kukuričné zrno typ Butterfly Premium

Ak si popcorn pripravíte sami doma s minimom oleja a z kvalitného zrna, len ťažko nájdete zdravšie pozobaníčko na spríjemnenie večerného programu. Ak popcorn ochutnáte ešte teplý, je voňavý, ľahký a chrumkavý.  Je ho plná misa, ale medzi prsty zoberiete len pár. Na dotyk sú ľahké a zamatovo jemné, ruke sa až žiada nabrať ich plnú hrsť. Očami ich sledujete na ceste k ústam a chtiac nechtiac musíte obdivovať ich explozívne tvary. Zuby si s nimi ľahko poradia pričom počuť len hlasné chrumkanie, čo vás môže nútiť zvýšiť hlasitosť televízie. Snehobiele vankúšiky popcornu sa však rýchlo rozplývajú na jazyku a spolu so zbytkami kukuričnej škrupinky zanechávajú za sebou jemnú nahorkastú a ľahko sladkú chuť. Je možné použiť na ochutenie soľ, ale tá len výrazne potlačí pravú chuť popcornu. Krása a pôžitok je v jednoduchosti a popcorn to do bodky spĺňa.

Nutričné hodnoty
Sacharidy: 72,2 g
Bielkoviny: 9,1 g
Tuky: 3,9 g
Vláknina: 9,2 g
Energia: 349 kcal/g
Vitamíny
Vitamín B1: 0,42 mg
Vitamín B2: 0,16 mg
Vitamín B5: 0,7 mg
Vitamín D: 5 mg
Vitamín D: 5 mg
Minerály
Železo: 2,3 mg
Draslík: 347 mg
Fosfor: 295 mg
Horčík: 1,11 mg
Sodík: 1 mg
Vápnik: 17 mg

Ako zdravá pochúťka, náhrada za chipsy a večerné vyjedanie chladničky... 
Na panvicu dáme 2 čajové lyžičky slnečnicového oleja, alebo len toľko, aby sme pomiešaním 100g kukuričného zrna tento olej dostali na zrno. Panvicu prikryjeme najlepšie sklenou pokrievkou a počas pečenia v krátkych 20-30 sekundových intervaloch pohybujeme panvicou aby sa zrno rovnomerne zahrievalo. V pohyboch pokračujeme aj počas samotného pukania aby rozpukané pukance neprihoreli a nezhorkli. Pukanie postupne znižuje frekvenciu a to je signál, že väčšina zrna už zmenila svoj tvar. 
Podľa chuti môžeme jemne posoliť.

Príslušenstvo

PRODUKTY Z ROVNAKEJ KATEGÓRIE